CANTARALEJAS ¡MOVILIDAD!


Dramatúrgia i direcció: Txe Arana i Adrià Puntí

"Cantaralejas" neix del diàleg, l'enamorament; el joc amb les paraules, la música, el teatre, les emocions i altres vicissituds com la pròpia necessitat de l'artista.

Artista: Aquell "Cantamañanas" que s'estima el que fa o desfà. Que practica les seves arts amb entusiasme, i amb el gust que dóna fer les coses a gust, encara que sigui lluny dels cànons ortodoxes; des del que pinta una paret al que rega el seu jardí.

"Cantaralejas" és un assaig amb públic, que repassa i analitza les diferents etapes, situacions i circumstàncies personals i professionals en les quals es troba l'artista al llarg de la seva vida. En constant creixement, l'espectacle parteix de la presentació de l'artista consagrat, la quarentena i "el lamento", "la juerga", la convivència amb l'altre artista, les visites al psicoanalista, la salut, les fonts, l'aprenentatge, la disciplina, l'avorriment, les influències, els sentiments, somnis, la pasta o la vida, la sort, un regal, moments publicitaris, el suicidi, la pèrdua, un minut de silenci, l'impacte i els bisos dins un marc històric que podria ser l'actual.
El plantejament es senzill i les eines bàsiques: instruments, veus, personatges, i el joc de la improvisació que afegeix nous matissos i colors a allò que ja està preestablert en el guió.

“Cantaralejas”: Art que conté, si més no, alguna que altra llengua parlada, cantada, dita o inventada, que hom pot practicar amb abundància quan li roti, per xiripa o per art d'encantament.
Crit de guerra: “¡MOVILIDAD!”

Lema “Cantaralejas”: Agafem una espardenya la fotem dins una gàbia i amb tota la paciència esperem amb fe a que canti!




Txe Arana i Adrià Puntí