CONCERT A LA PLAÇA DELS JURATS DE GIRONA - ENTREVISTA A ADRIÀ PUNTÍ 28.06.1996

Umpah-Pah presentà el seu nou disc La Columna de Simeón a l'aire lliure. Després de, gairebé, dues hores de concert, l'Adrià ens parla sobre el disc, sobre la gira de presentació que faran arreu de l'estat i sobre el fet lingüístic.
ADRIÀ: del nou disc podríem dir que és un cocktail, una simbiosi evolucionada, del que era el Triquiñuelas al óleo i el Bordell. Creiem que hi ha per una banda l'histrionisme i el desenfre del Bordell i alhora la pesadés, la grisor, que era patent a dins el Triquiñuelas al óleo. Podríem dir que, resumint una mica, l'estil del disc va per aquí.
(Sobre els concerts) L'espina dorsal serà la Columna de Siméon, però hem recuperat uns temes que tot l'any passat i fa dos anys, no havíem fet del Bamboo Avenue, cançons com "Carta a Donosti", "Blues per Nadal", "El Jardí dels prèstecs"... i no descartem d'altres. Les havíem deixat una mica de banda perquè normalment sempre tens ganes de fer l'últim que has fet, i creiem que són cançons interessants i dins dels concerts intentarem posar aquestes pinzellades, ja que ara tenim un repertori bastant ampli doncs que ens ho permet.
(Sobre la gira) A Espanya, a Catalunya... allà on sigui. Pel fet que aquest disc estigui cantat majoritàriament en castellà, no volem renunciar, en absolut, al mercat d'aquí. No pel fet de cantar en aquest idioma renunciem a ser catalans i a la gent d'aquí. Per algo hem fet la presentació aquí a Girona, perquè estem orgullosos de la gent d'aquí de Girona i perquè ens sedueix molt tocar aquí.
(Entrevista emesa al programa Sputnik del canal 33 - juny 1996)