VERSIONS

L'Adrià Puntí, tant en solitari com en els seus inicis amb Umpah-Pah, ha interpretat cançons d'altres grups i artistes; algunes han estat publicades en treballs anteriors, d'altres en recopilatoris, i d'altres mai no s'han arribat a publicar, però n'hem pogut gaudir en alguna actuació.
Què us sembla si intentem, entre tots, recopilar tot el llistat de versions que l'Adrià ha inclòs en el seu repertori?

63 comentaris:

La Princesa dels ulls tristos ha dit...

Dani, crec que hauries de tenir l'honor d'inaugurar la secció, ja que ha estat idea teva, una bona idea :)

Som tot ulls per llegir tot els que ens vulguis explicar sobre la versió que hagis seleccionat.

Anònim ha dit...

Tot un honor, princesa. Començaré per una de molt fàcil, que relaciona l'Adrià amb un altre dels músics d'aquest país que més admiro, i que ha sigut fonamental en la la carrera en solitari de l'Adrià.

Flors i Violes - Quimi Portet - Disc "Maria"

Anònim ha dit...

Recordo una vegada que tocava una cançó "en txiquistaní", que deuia en Quimi, que potser no ho era ben bé però que estava evidentment basada en

A hard rain's a-gonna fall - Bob Dylan - crec que entre l'època de "L'hora del pati" i de "Maria"

La Princesa dels ulls tristos ha dit...

Jo destacaria entre totes la versió d'una cançó preciosa coneguda per tots nosaltres, que en mans de l'Adrià va ser IMPACTANT, no tinc paraules per descriure la seva interpretació...
Se'm va remoure tot per dins la nit que la vaig escoltar, en directe, en un Palau Sant Jordi ple a vessar.
Recordo l'abraçada tan gran que li vaig fer a una gran amiga que era amb mi aquella nit, les dues plorant de l'emoció...

Parlo de:
"Només ho faig per tu" - SAU (Carles Sabater i Pep Sala) - Disc "Concert homenatge a Carles Sabater" - Enregistrada el 27 d'abril de 1999.

Anònim ha dit...

bones,jo em quedaría amb el new year's day del disc war dels u2,enllaçant-la amb tomorrow del disc october,bonísimes versions on al llarg de la seva carrera musical a tocat en molts dels seus concerts.Jo també vaig tenir la sort d'estar al concert homenatge,i la veritat que tampoc tinc paraules per descriure-ho,vaig pensar que s'ensorrava el palau per uns instants...toni.

Anònim ha dit...

La meva versió d'aquesta setmana. En aquest cas, vaig força enrera, per recordar un tema que si no erro, tocaven els Umpah-pah ja en la gira del primer disc. És d'un dels músics preferits de l'Adrià en aquella època, i una de les seves importants influències. Un irlandés amb una molt recomanable discografia, amb una sensibilitat exquisida acompanyada (pel que diuen) per un gran mal caracter.

Parlo de:

Moondance - Van Morrison - Gira del "Raons de Pes"

La Princesa dels ulls tristos ha dit...

Jo aquesta setmana recordaré la versió d'una cançó que vaig descobrir gràcies a Umpah-Pah.
Una cançó emblemàtica al país basc, una cançó que seria pecat no conèixer-la, una cançó que transmet dolçor pels "quatre teulats"...

Lau teilatu - Itoiz - Bordell

(Per cert la traducció de la lletra de la cançó, pels qui encara no ens hem posat amb l'euskera, la trobareu a l'apartat de lletres-Bordell)

Anònim ha dit...

eis,k tal,jo akest cop diré una versió, que no se si es una versió,o es un tema propi, Medicina,un tema que l'he sentit a mes d'un concert i que també la tinc en el concert que va fer pels voltants del 97 al teatre municipal de girona,presentant el seu disc pepalallarga i.... haviam si algu em pot aclarir-ho.gracies. toni.

Anònim ha dit...

Sí: Midicina si te l'escoltes bé és la versió embrionària i sense lletra (la canta amb aquell idioma estrany) de Longui #13, però amb una mena de tornada molt estrident. Era molt impactant i una de les meves preferides d'aquella època. La trobo a faltar.

Anònim ha dit...

A mí la versió que 'agradava és una que feia de la Janis Joplin en els concerts d'Umpah-Pah, però no en recordo el nom.

Una cosa, l'anonim anterior diu que té el concert presentació de Pepalallarga al Municipal de Girona? Fa molt temps que el busco, k me'n podries passar una còpia??? el meu mail es pi_lin@sn.com

petoneeets a tots
Pili

Anònim ha dit...

gracies jonin,ja deia jo que em sonava la cançó...boníssima!.toni.

Anònim ha dit...

jo proposo la versió electrica de nina ensucrada, una autoversió de la cançó del primer disc que surt al minicd "borinots", perquè és una gran-gran cançó!

longui13

GuillemTM ha dit...

Passada una setmana, poso una nova versió: a Figueres, durant els concerts on presentava "L'hora del pati", va versionar "Walk on the wild side" de Lou Reed.

Anònim ha dit...

Corroboro com a excelent la versió que comentava la Pili. Jo la vaig escoltar en un concert dels Umpah-pah, en un concert a Solsona, durant el Carnaval. Recordo a l'Adrià actuant vestit amb pijama, amb un adesiu enganxat a l'engonal, que reproduia el mini-tanga que surt al disc 'Amorica' dels Black Crowes. També recordo d'aquell dia al Terrades, el pianista del grup, hiperexcitat, vestit amb un sexi picardies blanc. El tema era

Piece of my heart - Janis Joplin - Gira Bordell-Triquiñuelas.

La Princesa dels ulls tristos ha dit...

Farà uns quatre o cinc anys aproximadament, va interpretar una de les cançons més versionades al nostre país "Qualsevol nit pot sortir el sol" d'en Jaume Sisa.
Actuació emesa per televisió de Catalunya a un dels programes que per aquella època guiava l'Àngel Casas.

Anònim ha dit...

en un altre lloc d'aquesta web es comenta que l'adrià va fer amb la maria del mar bonet una versió de "es fa llarg esperar" de pau riba... no hi ha ningú que sàpiga com aconseguir-ne una còpia? perque segur que es va gravar...

Anònim ha dit...

Buenas!!,doncs jo akest cop diré una versió que va fer del aserejé,jej,kin crack,una versió completament irreconeixible(perque cap al final va dir aserejé,pq sino..)que la va tocar al setembre de l'any pasat a rupià.Toni,

Anònim ha dit...

Aquesta versió de l'Aserejé que diu en Toni no era en realitat l'Aserejé. Era la que havia comentat jo abans. La melodia era de A-hard rain's a-gonna fall d'en Bob Dylan, però a la tornada, en lloc de dir "And it's a hard... it's a hard... it's a hard..." deia "aserjé... aserejé... aserejé...". Per això era tan irreconeixible ;)

Anònim ha dit...

Hola Companys,

una versió feta per l'Artista, en la seva faceta poetico-teatral. Era una adaptació molt lliure, amb lletra (canviada) en castellà , d'un del temes més coneguts d'un Jamaicà universal. Parlo de

No woman no cry (tu lloras muy mal, feien...) - Bob Marley - espectacle 'Cantaralejas'

Anònim ha dit...

a l'època de "pepalallarga" algun cop va cantar una cançó de la pj harvey, "rid of me" si no recordo malament... molt crua, com alguns dels temes del seu debut

longui13

Anònim ha dit...

waaaaa.... adrià cantant "rid of me".... em fa somiar..... és que no sé qui m'agrada més entre l'adrià i la pj.... (de fet, i fora de tema, la pj ha fet unes cançons amb en pascal comelade, l meu ex-veí, boníssimes)
no us puc ajudar molt per ampliar les versions que va fer l'adrià, ja que el només vaig conèixer el 2002.
El vaig veure per la primera vegada al teatre jardí de figueres, (salvem l'empordà), desprès a l'acústic acic de la mateixa ciutat, després a... perpinyà (us explicaré tot amb fotos...quan tindré més temps) després a l'apolo, i l'última vegada al fòrum.
mireu la sort que teniu, tots, d'haver pogut gaudir de la seva presència des del principi....
bah, mai és massa tard....

feliç any nou

.......la del rostolls

Anònim ha dit...

Ostia de puta mare!!! Sou collonuts!!!
la unica versió que no heu dit perqi que conec, és una que va fer quan cantava amb umpah-pah per un disc d'homenatge al Serrat. No ho recordo bé del tot però crec que era temps era temps.
Ah! pel usuari anònim, pel que jo se, va cantar amb la Maria del Mar Bonet dues cançons seves al Festival de Barnasant del 1.999. la joia Ullxull i mmm, quin fàstic, veecs que bo i fins i tot en van grabar disc.
"Tot per una cadira pudenta" de la maqueta!!!
Apa!!! felicitats senyoreta dels ulls tristos. A veure si un dia ens coneixem.
Camisadeflors!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Ah! que dic m'en descuidava!!! hi han altres joies!!! No recordeu al Grec del 2.000. Amb el bunbury?? Si, "Sí"!

Hi ha un disc de color verd amb unes alicates al reves. i el títol de la cançó era " ¿? "
em retracto, doncs, i em quedo amb la canço Sí del disc flamingos perquè va ser allà on la vaig descobrir.
apa-siau!!!
Perquè tens els ulls tristos senyoreta dels ulls tristos?

Anònim ha dit...

era princesa!!!!!!!!!!!!! perdó. Perquè tens els ulls tristos princesa dels ulls tristos?

camisadeflors ha dit...

camisadeflors o pantalonsderatlles?

Anònim ha dit...

Una versió més... en època d'Umpah-pah, si no ho he somniat o psicotròpicament afegit a la meva memòria, vaig escoltar un dia un concert dels Umpah-pah, crec que en un programa del Jordi Tardà a Catalunya Radio. En aquest concert els Umpah-pah hi feien varies versions, i una d'elles (excel.lent) era el tema "I shall be release", on la veu de l'Adrià mimetitzava perfectament la de l'autor original, Mr. Bob Dylan.

Anònim ha dit...

AJUDEU-ME!!!! Vaig assistir (ja no recordo l'any)a un concert al Harlem Jazz Club de Barcelona que em va flipar on crec recordar que va versionar alguna cançó del Tom Waits..... recordo bé? O es tracta d'un engany de la memòria que es torna sel-lectiva amb l'edat i mitifica el passat?
Necessito trobar algú que hagués estat en aquell concert -crec q només hi va tocar un cop al Harlem- i deu fer cosa de sis o set anys o no sé quant..... la memòria un altre cop!
Només recordo flipar i flipar.
Imagineu-vos un concert en una sala minúscula en un escenari a un pam de terra, ple de fum i on, a voltes, el so del gel dins els gots de vidre es podia sentir per damunt del volum de la música. Necessito q algú m'ajudi a reviure aquell concert!

Anònim ha dit...

ho sento company, aket mel vaig perdre!toni.

Anònim ha dit...

Ostres, a mi em passa igual que a l'anònim de dos entrades més amunt. En el meu cas, de l'època d'Umpah-pah em venen a la memòria versions, de les que no puc assegurar al 100% que hagin existit... temes que crec haver sentit interpretats per l'Adrià, però difusos, i sense saber ubicarlos a l'espai temps... Un d'aquests temes és l'emocionant "After the gold Rush", del gran Neil Young... va arribar a existir ? en fi, a veure si algun dia s'apropa al blog algun dels integrants d'Umpah-pah i ens restauren una mica els forats de memòria que tenim per aquí.

Anònim ha dit...

el puntí era, o es????, el rei de les versions, no es ordre de preferencia, sino les que recordo i em van deixar marca:
- moondance, van morrisson
- vavenleght, van morrisson, increible versio...
- fire, bruce springsteen, gran versio
- wal on the wild side, lou reed, bona versio
- new years day & tomorrow U2, enllacades, el puntí ho feia gran, pell de gallina
- tom waits, no recordo el nom de la canco, punti al piano reventant la veu, gran
- a piece of my heart, janis joplin, possiblement la millor versio que li he vist fer al puntí, embogint ballant per l'escenari, grandissim...
- tambe n'ha fet del Bowie, del Neil Young, de waterboys, pero en totes estava grandissim

el puntí era un gran compositor, gran cantant, gran interpret, reconec que molts dels grups versionats per ell, jo els vaig descubrir gracies a les sevens versions. El concerts d'umpah.pah i del punti per mi han estat el millor del rock a catalunya, salut!

Anònim ha dit...

sin lugar a duda..toni

Anònim ha dit...

Hola, abans han recordat una concert que varen fer per catalunya radio on sortia la de "I shall be release", aquell concert va ser memorable, el tenia grabat en cinta.. el que donaria per tornar-lo a sentir :-)

Anònim ha dit...

He trobat la cinta! .. amb algunes versions, m'agradaria compartir-ho amb vosaltres recordant vells temps, algu te coneixement d'algun mitjà per intercamviar (que no sigui emule), i amb el permis de la princesa, clar ;)

versions de "I shall be release",
"walk on the wild side", "new year day"

petonets,

Mixtura

La Princesa dels ulls tristos ha dit...

Company, no necessites el meu permís, encara que si me'l demanes... i tant que te'l dono ;)

Anònim ha dit...

Volem les versiooooooooons!!.
ja diràs quelcom!! gracies. toni

La Princesa dels ulls tristos ha dit...

Dani, tant de bo algun dia algun dels components dels Umpah-Pah o el mateix Adrià ens comentés alguna coseta...

(El desig queda enlaire...)

Anònim ha dit...

Hola, us deixo aqui un link d'una versio..

http://mio.discoremoto.virgilio.it/umpah-pah/

que la disfruteu

mixtura

Anònim ha dit...

Gràcies Mixtura!
Ostres, el que passa és que no sé com puc fer per baixar-me la canço i guardar-la al meu ordinador :(
Però m'ha fer molta ilu escoltar-la!
A veure, a veure si algú més ens obsequia amb alguna altra versió!!!!

SARGANTANA

Anònim ha dit...

Ahhhh....! Ja, es veu que "scarica" en italià deu voler dir descarregar, o sigui que ja la tinc guardadeta per sempre més!
Gràcies de nou, Mixtura.

SARGANTANA

La Princesa dels ulls tristos ha dit...

Certo Sargantana, già hai la canzone tutta scaricata, brava! ;)

Anònim ha dit...

gràcies mixtura! un altre gran cançó per la colecció!!.toni.

camisadeflors ha dit...

moltes mercès de les meves parts!!!

Anònim ha dit...

De res, ja sabeu, si trobeu un tresor com aquest.. a compartir amics

salutacions

mixtura

La Princesa dels ulls tristos ha dit...

Un gran tresor Mixtura, m'ha portat sensacions que creia perdudes... Aquella veu i aquella música que em feia sentir tan viva... Una part del que sóc ho dec a Umpah-Pah...a totes aquelles cançons, a tot el que ha significat i significa a la meva vida...

Moltes gràcies per la versió, de debó. A vegades un glop de nostàlgia va molt bé.

Un petonet

GuillemTM ha dit...

Acabo d sentir la versió de I shall be released i m'ha decebut un xic perquè no és tan original com altres. És molt semblant a la versió del mateix Bob Dylan al disc At Budokan, tot un museu de les versions molt diferents de les originals.

Anònim ha dit...

Saps que pasa guillem,que a vegades el llistó ja no pot pujar mes amunt, pq ja está a dalt de tot!.

GuillemTM ha dit...

Oi tant, precisament m'ha decebut perquè esperava una altra meravella de l'originalitat a les que em té acostumat, però com a imitació he de dir que és força bona.

La Princesa dels ulls tristos ha dit...

Estic escoltant ara mateix un disc vell de la Janis... boníssima la cançó "Piece of my heart" tal i com en missatges anteriors recordàveu.


I want you to come on, come on, come on, come on and take it!!!
Take another little piece of my heart now, baby.
Break another little piece of my heart, darling, yeah....
Have another little piece of my heart, baby...
You know you got it, if it makes you feel good!

Tampoc jo puc oblidar una versió cantada per en Puntí d'aquesta cançó...

Anònim ha dit...

Hola hola

Recordo que vaig veure ara fa temps una actuació de l'Adrià Puntí al Harlem Jazz Club de Barcelona, era la gira de Pepalallarga i curiosament el dia abans d'aquell concert jo havia anat a veure la PJ Harvey al Razzmatazz de Bcn, algú em va comentar que en Puntí també havia assistit al concert del Razz. El tema és que cap al final de la seva acutació al Harlem l'Adrià Puntí ens va obsequià una versió acústica del Rid of Me de la rockera anglesa, recordo que va presentar-la dient quelcom semblant a "ahir va ser impressionant".

Anònim ha dit...

Hola a tots! Com algú ja ha dit anteriorment, algún ex-membre d'umpah-pah podrían dir també la seva, es a dir experiències,vivéncies , anécdotes, etc,...que de ben segur que n'hi han d'haver moltíssimes,pq al cap i a la fí, també van formar part del mític grup umpah-pah!!. toni.

Anònim ha dit...

Ei, la primera vegada que vaig veure els Umpah-Pah en directe va ser a Montjuïc a la Mercè del 91, em sembla. Tocaven amb l'Antonio Vega i la Blues Brothers Band. Vaig al·lucinar perquè van fer TRES versions de Van Morrison, del qual sóc un fanàtic total: Moondance, Wavelength i Caravan!!!
Quan van presentar el Bamboo Avenue a L'Espai van tocar New Year's Day, dels U2, no sé si ho heu dit ja per aquí.

Anònim ha dit...

Ah, se m'oblidava: al concert de Van Morrison al Poble Espanyol l'any 92, vaig ser al costat de l'Adrià durant tota l'actuació. Sembla que n'és un fan, oi?

GuillemTM ha dit...

Sí, li havia sentit dir alguna vegada, i de fet se li ha notat a vegades. A mi hi ha parts del Bamboo avenue que em sonen molt Van Morrison.

Anònim ha dit...

Recordo un concert a Cardedeu cap a l'any 93 dels Umpah-pah on van fer 2 versions brutals: Changes d'en David Bowie i Walk on the Wild Side d'en Lou Reed. Changes d'en Bowie la recordo al.lucinant. Dos monstres, un d'ells versionant l'altre... Per cert, estic encantat amb aquesta pàgina, em trec el barret per el bon gust.

Anònim ha dit...

Algú ha vist l'Adrià a la pel·licula Rock&Cat?

Anònim ha dit...

jo he vist rock and cat... i l'adrià està tota la puta pel-lícula enganxat a la puta birra...
Està bé, però no mata...
M'ha sorprés el Pep sala, me'l imaginava molt pedant i en canvi no li he trobat...
està bé...

Anònim ha dit...

ahir vaig veure el reportatge sobre la festa dels premis enderrock i em va sorprendre veure roger mas i raul fernandez (refree) fent una versió de "coral·lí"... algú hi va anar i pot explicar alguna cosa més?

longui13

Anònim ha dit...

Demà a les 20:00 tothom al Mediterrani (c.Balmes 129), bolo de "Josep Puntí", germà bessó de l'Adrià, que canta, explica "txistes" i més (rodolins, monòlegs i composicions noves)...

Anònim ha dit...

Bruce Springsteen-FIRE. I més Bruce, i més Bruce!!!!!De part de la Dama del collaret.

Anònim ha dit...

Bruce Springsteen-FIRE. I més Bruce, i més Bruce!!!!!De part de la Dama del collaret.

Anònim ha dit...

Bruce Springsteen-FIRE. I més Bruce, i més Bruce!!!!!De part de la Dama del collaret.

Anònim ha dit...

el Puntí li don 10.000 mil voltes al Boss!!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

hi ha gravada, en un disc d'homenatge a serrat (em sembla que ho esmenteu per aqui dalt pero no ho acabeu d'explicar) una versió molt bona de 'Temps era temps'. el disc es diu 'Serrat eres único' i hi participen la tira de gent, entre ells els Umpah-Pah.