CRÒNICA CONCERT ADRIÀ PUNTÍ - PEP SALA

El passat dissabte 16 de desembre va tenir lloc al Centre Cultural de Terrassa un concert doble amb dos grans músics d'aquest país: Pep Sala i Adrià Puntí. L'encarregat d'iniciar el concert va ser l'Adrià.
L'excantant d'Umpah-pah ens va oferir un concert al més pur estil que ell mateix ha creat, alternant cançons del seu últim disc "L'hora del pati" amb altres del seu disc anterior i també alguna d'Umpah-pah. La seva força dalt d'un escenari és el que més es pot destacar d'aquest personatge polifacètic i es pot assegurar que les seves cançons en directe és on agafen la màxima expressió de qualitat. Després d'un petit descans, va sortir a l'escenari el vigatà Pep Sala, ell sol amb la guitarra acústica. Va interpretar una cançó tot sol, però tot seguit va fer pujar de nou a l'escenari el de Salt, per interpretar junts una cançó molt coneguda pel públic assistent: Glòria de Sau. Després d'això va entrar tota la banda d'acompanyament del Pep Sala per interpretar cançons, en gran part, del seu darrer disc "Nascuts en la boira", però també unes quantes de la seva època de La banda del bar i, com també és habitual, algunes de Sau. És una llàstima que en Pep Sala caigui sempre en el parany de fer cançons de Sau, quan ell mateix va afirmar que "Sau ha mort". Sembla que el seu èxit depengui de la mítica Boig per tu o d'altres de Sau, quan amb el seu repertori propi n'hi hauria prou per fer vibrar la gent.
Bé, al nostre parer, en Pep encara té una mica de Sau-dependència i no acaba de fer allò que va dir amb la mort del Carles, que ara començava la seva carrera en solitari.
Cal afegir també que cap al final del concert va tornar a sortir a l'escenari l'Adrià Puntí per interpretar "Només ho faig per tu", amb la mateixa força que al concert d'homenatge, i per acabar amb un clàssic d'Umpah-pah: La catximba.
Finalment volem dir que el Centre Cultural de Terrassa és un lloc on es podrien fer més sovint concerts de rock, ja que la seva acústica és molt bona. Per tant, des d'aquí animem els organitzadors a que preparin més concerts d'aquest estil. Si cal nosaltres podem oferir la nostra ajuda en les tasques d'organització.

Publicat el 18/12/2000 a http://rockcatala.com/ escrit per Esther Esteve i Jordi Garcia.