ENTREVISTA A UMPAH-PAH - PRESENTACIÓ DE 'LA COLUMNA DE SIMEÓN'

JORDI GIMBERNAT: (Sobre el lloc de gravació del disc La Columna de Simeón) El fet de canviar de lloc de gravació d'aquest disco respecte a Madrid que vam gravar els anteriors (Bordell i Triquiñuelas al Óleo) no ha sigut perquè quedéssim descontents del treball a Madrid, sinó per necessitat de provar coses noves i simplement per canviar i veient com estava la situació del grup, fer-ho amb tranquil·litat a una casa enmig del camp i les mescles aquí a Barcelona.
ADRIÀ PUNTÍ: (Sobre el disc La Columna de Siméon) És potser, el resultat del Triquiñuelas i el Bordell. Quan estàvem fent els altres dos discos, ens vam trencar molt el coco en el sentit de composició, el projecte era ambiciós i ens vam recargolar les neurones "a saco" i a resultes dels dos treballs aquests va sortir part de La Columna de Simeón.
(Sobre gravar un disc en castellà) Sí que teníem un passat majoritàriament cantat en català, el resultat va ser que van sortir dotze cançons totalment en castellà o majoritàriament, perquè hi ha algo que no és ni castellà ni català, per donar-li simplement un color més.
(Entrevista emesa al programa Sputnik del canal 33 l'any 1996)